U popularnom letovalištu ljudima naplaćuju čak i kupanje u moru (foto)

Hotelski bar na plaži u Bodrumu, jednom od najpopularnijih turskih letovališta, naplatio je gostima čak 48 evra (oko 5.600 dinara) za kebab i preko 800 dinara za kafu, a fotografija računa objavljena na društvenim mrežama izazvala je bes mnogih.

I dok popularno odmaralište zbog koronavirusa beleži značajno manji broj noćenja, cene su na nekim mestima skočile u nebo. Lokalni mediji izveštavaju da neki hoteli s privatnim plažama naplaćuju čak 550 lira (oko 8.500 dinara) samo za plivanje u moru, prenosi The Sun.

Ipak, gradonačelnik brani te cene rečima da ga nije briga, jer ljudi plaćaju visoke cene za hranu.

„Mogu platiti 100.000 lira ako žele. Ali ovde ima i mesta koja prodaju kebab za 20 lira (300 dinara). Lokalne kompanije već su pogođene pandemijom koronavirusa. Ne mogu sastaviti kraj s krajem.“, rekao je gradonačelnik.

Dodao je da će, ponudi li Bodrum niže cene, gosti koji očekuju „viši kvalitet“ radije odabrati Santorini ili Ibicu za odmor.

Turska je uvela i stroge novčane kazne za ljude uhvaćene bez maske. I državljani i turisti suočiće se s kaznom od 900 lira (skoro 14.000 dinara) ako u javnosti ne nose zaštitnu masku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.