U trendu

U strahu od korone Brazilci neće da igraju na Kopa Amerika

RIO DE ŽANEIRO – Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Tite suočen je sa velikim problemima, jer pojedini igrači odbijaju da igraju na predstojećem Kopa Amerika zbog straha od zaraze korona virusom, prenosi španska Marka.

Šampionat Južne Amerike koji je trebalo da se održi prošle godine, pomeren je za godinu dana zbog pandemije virusa korona, a zemlje domaćini trebalo je da budu Argentina i Kolumbija. Međutim, dve nedelje pre starta Kopa Amerika je premešten u Brazil, jer se Argentina suočava sa rekordnim brojem zaraženih, a u Kolumbiji su održavaju masovni protesti protiv predsednika Duke.

Odluka predsednika Brazila Bolsemara da prihvati da njegova zemlja bude domaćin Kopa Amerika nikako se nije dopala prevashodno reprezentativcima Brazila koji nastupaju u Evropi, pa se iz tog razloga na konferenciji za medije pred meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sa Ekvadorom nije pojavio kapiten „karioka“ Kazemiro.

„Povodom održavanja Kopa Amerika igrači imaju potpuno suprotan stav od predsednika. Iz tog razloga na konferenciji za medije nema kapitena Kazemira“, objasnio je selektor Tite.

Šampionat Južne Amerike održaće se od 13. juna do 10. jula, a prema pisanju Marke još je neizvesno na koje igrače će Tite moći da računa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.