U trendu

U „Ušću“ i mobilnom autobusu vakcinisano više od 8.000 osoba

BEOGRAD – U beogradskom tržnom centru „Ušće“ i autobusu adaptiranom u mobilni punkt za vakcinaciju protiv korona virusa do sada je imunizovano više od 8.000 osoba, kaže gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, dodajući da se na taj način želi doći do svakog građanina koji želi da primi vakcinu.

Ona je za Tanjug navela da se prate potrebe građana i da se punktovi za imunizaciju otvaraju tamo gde je to potrebno, kako bi bili što dostupniji građanima.

„To je bila poenta, da idemo tamo gde obični punktovi za vakcinaciju ne mogu biti dostupni“, rekla je Stanisavljević i dodala da je na punktu u tržnom centru „Ušće“ do sada vakcinisano više od 6.000 građana, a u autobusu za vakcinaciju preko 2.100.

Najavila je da je u planu da se takvi punktovi otvore i u tržnim centrima „Beo šoping centar“, „Rajićeva“, „Galerija“ i „Stadion“.

„Razgovarali smo sa njihovim predstavnicima i oni su dali prostor bez nadoknade“, rekla je ona.

Stanisavljević je rekla da se Beograd polako približava broju od 50 odsto vakcinisanih.

Kaže da je naročito ponosna što je vakcinisano više od 77 odsto sugrađana starijih od 65 godina, ali i istakla da je cilj da se dostigne 90 odsto te populacije.

„Opštine Stari grad i Savski venac se već približavaju 90 odsto, ali imamo druge opštine gde je oko 60 odsto. Zato je važno da svaka gradska opština ima jednaku mogućnost za vakcinaciju i zato smo otvorili 52 mobilna punkta u svakoj ambulanti, u svakom selu“, rekla je Stanisavljević.

Zbog loših vremenskih uslova, trenutno se vrši dezinfekcija autobusa namenjenog za vakcinaciju koji će, najavljuje Stanisavljević, od petka ponovo biti dostupan građanima.

Navela je će autobus u petak biti na 25. maju na Starom gradu, u subotu na Zemunskom keju, u nedelju na Adi Ciganliji, a u ponedeljak u Surčinu.

Kaže i da je 15. maj bio rekordan po broju vakcinisanih u jednom danu u tom autobusu, kada je više od 430 ljudi primilo vakcinu protiv korona virusa.

„Građani dobro reaguju na otvaranje ovakve vrste punktova“, istakla je Stanisavljević, podsetivši da se to organizuje uz predlog struke, pre svega Gradskog zavoda za javno zdravlje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.