U Zemunu vakcinisano 10 odsto svih vakcinisanih Beograđana

BEOGRAD – Gradska opština Zemun vodi uspešnu borbu protiv koronavirusa, a od početka procesa imunizacije stanovništva na toj opštini vakcinisano je u zemunskom Domu zdravlja oko 10 odsto ukupno vakcinisanih na teritoriji grada Beograda – 10.336, saopšteno je danas.

U saopštenju se dodaje da je ta opština ustupila prostorije Kulturnog centra Batajnica, gde je 27. januara otvoren novi punkt za vakcinaciju.

„Takođe, dezinfikovani su svi objekti Doma zdravlja Zemun. Opština je organizovala Kol centar kao vrstu pomoći za zakazivanje termina za vakcinaciju i ustupila je svoja službena vozila za prevoz starijih sugrađana do punktova za vakcinaciju“, navedeno je u saopštenju.

Do sada se opštinskom Kol centru obratilo 2.115 građana, od kojih je za vakcinaciju uz njihovu saglasnost prijavljeno 1.328.

Operateri opštinskog Kol centra su kontaktirali blizu 2.900 sugrađana starijih od 65 godina kako bi ih obavestili o zakazanom terminu vakcinacije. Za više od 50 sugrađana je obezbeđen prevoz i asistencija prilikom imunizacije, stoji u saopštenju.

Kako se navodi, DZ Zemun organizovao je KOVID ambulante na nekoliko punktova u kojima je obavljeno više od 88 hiljada pregleda građana od početka epidemije koronavirusa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.