U trendu

U znak sećanja na Tasovca u automobilima CarGo klasična muzika

Kompanija CarGo objavila je da će u znak sećanja na preminulog direktora Beogradske filharmonije Ivana Tasovca, u odabranim automobilima tog udruženja u četvrtak korisnici prevoza ponovo slušati dela Mocarta, Baha, Betovena i drugih muzičkih velikana.

Predsednik Udruženja CarGo Aleksandar Vučić rekao je da je cilj akcije da se oda počast velikanu srpske kulture, ali i dugogodišnjem prijatelju CarGo porodice Ivanu Tasovcu.

„Naša ideja o vraćanju klasične muzike na ulice naš je mali doprinos očuvanju kulture sećanja na vrsnog umetnika i jednog od najvećih prijatelja naše kuće“, istakao je Vučić, a navedeno je u saopštenju.

Podseća se da je CarGo, zajedno sa Tasovcem, Filaharmonijom i različitim kompanijama uspešno sproveo kampanju „Muzika svuda“.

Zajednička akcija širenja klasične muzike van koncertnih dvorana usled pandemije korona virusa, uspešno je realizovana sa više od 250.000 ljudi.

„Bio je veliki prijatelj naše kuće i posebno se radovao sledećoj zajedničkoj akciji tokom koje bismo stigli do pola milona ljudi. Taso, mi te nećemo izneveriti“, zaključio je Vučić.

Bivši ministar kulture Srbije i dugogodišnji direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac iznenada je preminuo u 55. godini.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.