U trendu

Udovičić: Ulaganje u znanje se isplati, država je uz mlade

BEOGRAD – U narednih mesec dana očekuje se završetak konkursa namenjen omladinskim organizacijama, za koje je Ministarstvo omladine i sporta, uprkos pandemiji, izdvojilo sredstava veća za 11 odsto u odnosu na prethodni period, poručio je ministar Vanja Udovičić nakon sastanka sa Savetom za mlade u Palati Srbija.

On je rekao da je Ministarstvo nastavilo tendenciju povećanja stipendija Fonda za mlade talente najtalentovanijim studentima, te naveo da će se ove godine dodeliti do 1.500 stipendija, dok je prošle godine bilo 1.410.

„Drago mi je da smo danas imali priliku da razgovoramo sa mladima o aktuelnim temama i šta je urađeno u prethodnom periodu, posebno uzimajući u obzir položaj mladih koji je prouzrokovan korona virusom, kao i da razgovaramo o budućoj zajedničkoj saradnji, aktivnostima i ciljevima, kako bi se unapredio njihov položaj“, rekao je Udovičić novinarima.

Kaže da se zajedničkim delovanjem mladima želi omogućiti da se izraze konkretnije i snažnije u svakom segmentu njihovog društvenog delovanja.

„Nastavljamo tendenciju rasta broja stipendija uprkos epidemiji i želimo da pošaljemo jasnu poruku mladima da je država uz njih i da ih podržava i finansijski, ali i da je ulaganje u znanje nešto što se isplati“, poručio je Udovičić.

Navodi da je Srbija primer dobre prakse, te da drži vrlo značajno prvo mesto na nivou omladinske regionalne politike.

„Želimo da unapredimo lidersko mesto koje imamo kroz rad regionalnih kancelarija, ali i direktno učešće i rad omladinskog sektora“, istakao je ministar.

Nova sednica Saveta za mlade zakazana je za tri nedelje, kada će biti više reči o izmenama i dopunama Zakona o mladima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.