U trendu

Unapređenje saradnje između bilateralnih privrednih komora

BEOGRAD – U Beogradu je sinoć održan skup koji je okupio članove 12 bilateralnih privrednih komora u Srbiji, sa ciljem unapređenja međusobne saradnje.

Reč je o Međunarodnom „Networking“ koktelu koji je organizovala Francusko-srpska privredna komora, čija generalna direktorka Sanja Ivanić kaže da je ovo tradicionalan događaj koji se organizuje četvrti put.

„Redovno se družimo svake godine, uglavnom u junu, ali prošle godine to nije bio slučaj zbog epidemije korona virusa“, rekla je Ivanić.

Istakla je da je cilj unapređenje saradnje stranih bilateralnih komora u Srbiji, navodeći da je ta saradnja na zavidnom nivou, ali da je uvek treba unapređivati.

„Ta saradnja je posebno bila pojačana od kada je počela pandemija korona virusa jer nismo mogli da se srećemo sa našim članovima, pa smo bili primorani da zajednički organizujemo vebinare, razmenjujemo iskustva i vidimo koje to sve sinergije postoje iza nas“, rekla je Ivanić i dodala da komore, inače, dele veliki broj zajedničkih članova, te da je i prirodno da sarađuju.

Prisutnima na skupu obratio se direktor Nemačko-srpske privredne komore Frank Aleter koji je zahvalio na toploj dobrodošlici na Međunarodni koktel.

Aleter je naglasio da je u Srbiji naišao na odlično poslovno okruženje.

On je dodao da se međunarodni biznis vrlo uspešno razvio u Srbiji.

Direktor Nemačko-srpske privredne komore istakao je da se to odnosi i na investicije, ali isto tako i na sektor trgovine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.