U trendu

UNDP raspisao javni poziv za inovativna rešenja za borbu protiv korona virusa

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), raspisao je javni poziv za inovativna rešenja ili replikaciju postojećih, koja doprinose zaštiti zdravstvenih radnika, ali i podizanju kapaciteta za dijagnostiku i lečenje obolelih od korona virusa, saopšteno je danas iz UNDP-a Srbija.

UNDP je raspisao javni poziv u saradnji sa Svetskom zdravstvenom organizacijom (WHO), a sve u cilju što efikasnijeg suzbijanja epidemije.

UNDP i WHO u Srbiji pozvali su pravna lica da predlože nove načine proizvodnje ili nabavke inovativnih proizvoda, tehnoloških rešenja i novih lanaca vrednosti za proizvodnju ili nabavku: lične zaštitne opreme, medicinske opreme kao što su respiratori/ventilatori, kompleta za testiranje na korona virus, opreme i unapredjenje procesa za upravljanje opasnim infektivnim medicinskim otpadom.

Odabranim projektima za koje se smatra da su spremni za primenu biće pružena mogućnost sufinansiranja troškova implementacije.

„Pored zaštite zdravlja, cilj ovog izazova je da podstakne lokalnu proizvodnju i ohrabri inovacije i preduzetništvo u vreme krize“, rekla je predstavnica UNDP u Srbiji Fransin Pikap.

Na izazov mogu da se prijave javna preduzeća, privredna društva i preduzetnici, naučno-istraživačke ustanove, kao i kompetentne organizacije civilnog društva, a rokovi za podnošenje prijava su 10. april i 24. april 2020.

Prijava se podnosi onlajn i dostupna je na linku: bit.ly/izazovprijava.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.