U trendu

Uputstvo Klix-a za vakcinisanje građana BiH u Srbiji

SARAJEVO – Nakon što je Vlada Srbije odlučila da omogući vakcinaciju i građana regiona bez prethodne najave i negativnog PCR testa pri prelasku granaice, sarajevksi portal Klix objavio je uputstvo za građane BiH, kako bi, kako navode, bez problema prošli predviđenu proceduru.

S obzirom na to da će se, navodi portal, u Srbiju uputiti veliki broj građana BiH da primi vakcinu protiv korona virusa, ukazuju da osim što nije potreban negativni PCR test, nije potrebno ni bilo kakvo lekarsko uverenje iz BiH, kao ni uverenje o državljanstvu ili prebivalištu. Podrazumeva se, dodaju, da osoba koja dolazi na vakcinaciju nije u proteklih 30 dana bila ozbiljnije bolesna.

Uz adresu Hale 3 Beogradskog sajma, navode i da građani BiH treba da imaju pasoš, popune formulare i obave kraći razgovor s jednim od prisutnih lekara.

Napominju i da čitav proces traje 30 minuta, uključujući vakcinaciju, da je radno vreme Sajma od 8 do 20 sati.

Uz to napominju da su u Srbiji na snazi epidemiološke mere, odnosno da su zatvoreni kafići, restorani, noćni klubovi i barovi, kao i tržni centri.

Kao bitno napominju da hotelski restorani i kafići mogu usluživati isključivo goste hotela s prijavljenim boravkom, i to do 21 sat.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.