Urnebesno: Zdravom mladiću ponudili vakcinu preko reda, razlog je neverovatan

Poprilično smešna priča dolazi iz Velike Britanije. Tamo je već više od 15 miliona ljudi primilo prvu dozu vakcine protiv koronavirusa, a prvi među njima su, kao i svuda u svetu, ranjivije grupe, starije osobe itd.

Među ranjivije grupe spadaju i oni s višim indeksom telesne mase zbog većeg rizika od razvoja težeg oblika bolesti.

Ali, jednom novinaru, mladom i zdravom, ponuđeno je da naredne nedelje primi vakcinu, ali je njemu taj poziv bio čudan, piše IFLScience.

„Očigledno da neću odbiti. Niko to ne bi smio, ali stvarno sam zbunjen zašto bi mi je ponuđena ta prilika u sadašnjoj fazi kada se još uvek nisu vakcinisale mnoge ranjive ili rizične grupe“, napisao je Liam Torp na Tviteru.

Sutradan, iz znatiželje, nazvao je svog lekara da provjeri o čemu je reč i zašto su mu ponudili vakcinisanje. Otkrio je da mu je u zdravstveni karton upisano da je visok tek 6,2 centimetra, umesto stvarnih 187 centimetara, što je pokazalo suludi indeks telesne mase od 28.000. Tako je umesto 6,2 centimetra u podacima trebalo da stoji 6,2 stopa, što je, kada se pretvori u centimetre, njegova stvarna visina.

Neki su mu savetovali da je trebalo da prećuti i vakciniše se, ali drugi su se pitali kako to da lekari nisu reagovali kada su pročitali da jedan čovek, s obzirom na te dimenzije i kilažu, teži koliko i jedan prosečan  tenk.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.