U trendu

Usred pandemije puštaju 135.000 navijača na tribine zbog „događaja godine“

Lokalne vlasti u američkoj saveznoj državi Indijani odobrile su puštanje 135.000 gledalaca na tribine na legendarnoj trci Indy 500 koja će se održati u Indijanapolisu 30. maja.

Prošlogodišnja trka bila je prebačena za avgust pa onda održana bez gledalaca, a ove godine navijači će moći da je prate uživo, što će biti događaj s najviše gledalaca od izbijanja pandemije u svetu.

Zavod za javno zdravlje okruga Marion odobrio je plan prema kojem se u prodaju pustilo 50 posto kapaciteta Indianapolis Motor Speedwaya. Svi posetioci će morati da nose maske, na ulazu će im se izmeriti temperatura, a oko staze će biti postavljeni punktovi za vakcinaciju kako bi se stanovnici dodatno ohrabrili da prime vakcinu.

Vlasti u Indijani smatraju da će do trke skoro 60 posto stanovništva biti vakcinisano te da nema opasnosti od širenja koronavirusa među gledaocima. Stopa pozitivnih slučajeva u Indijani je zadnjih nedelja 5.1 posto, koliko iznosi i stopa na nivou čitavog SAD-a.

Rekord po broju gledalaca na nekom sportskom događaju nakon pandemije za sada drži utakmica između kriket reprezentacija Indije i Engleske koju je 14. marta ove godine u Ahmedabadu gledalo 66.000 ljudi.

Kriket utakmicu u Melburnu između Collingwooda i Carltona je 25. marta gledalo 51.732 ljudi, a u SAD-u je najgledanija utakmica bila ona koledž futbalskih ekipa u Alabami na kojoj je bilo 47.000 navijača.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.