U trendu

Užas: Umesto alkohola pili sredstva za dezinfekciju, 10 preminulo

Deset muškaraca iz indijske države Andra Pradeš preminulo je u četvrtak od posledica konzumacije dezinficijenasa na bazi alkohola.

U Indiji su prodavnice alkoholnih pića zatvorene zbog mera karantina uvedenih zbog pandemije korona virusa, zbog čega mnogi zavisnici pribegavaju konzumaciji sredstva za dezinfekciju, prenosi agencija Rojters.

Policijski zvaničnici su saopštili da neki alkoholičari konzumiraju dezificijense umesto alkoholnih pića, sada kada ona nisu dostupna zbog mera karantina koje su trenutno na snazi.

Neke druge osobe koje su konzumirale dezinficijense su otpuštene iz bolnica, dok je među preminulima nekolicina bolovala od hroničnih bolesti.

Federalne vlasti Indije dozvolile su ponovno pokretanje većine ekonomskih aktivnosti kako bi sprečile finansijski krah.

Međutim, mnoge države, uključujući i državu Andra Pradeš, određena mesta još uvek drže u karantinu, zbog porasta broja obolelih, uključujući i mesto iz kojeg su muškarci preminuli od konzumiranja dezinficijenasa.

Broj zaraženih korona virusom u državi Andra Pradeš se u toku poslednjih mesec dana uvećao za devet puta, dok je na nivou čitave Indije taj broj porastao za tri puta.

Ova država ima najveću stopu testiranih na milion stanovnika u čitavoj zemlji.

Prema poslednjim podacima, u Indiji je od početka pandemije korona virusom zaraženo preko 1,6 miliona ljudi, dok je od posledica COVID-19 preminulo više od 35.000 obolelih.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.