Vasiljević: Djilas nije moralna gromada da za aferu Jovanjica optužuje vlast

 Savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević, izjavila je danas da navodi medija o nelegalnoj višemilionskoj imovini lidera Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Djilasa nisu nešto što se po prvi put otkriva, i da to nije afera uz pomoć koje pokušavaju da se sakriju afere za koje iz SSP optužuju vlast.

Vasiljević je za televiziju Prva izjavila da je o navodima o tajnim računima i ofšor kompanijama bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Djilasa pisao portal KRIK, 2015. godine.

„Ako krijete, znači da je novac nelegalno stečen“, rekla je Vasiljević i dodala da Djilas nije „moralna gromada“ kada ukazuje na učešće predstavnika vlasti u aferi „Jovanjica“, za šta, kako je navela, „nema nijednog dokaza“.

„Nema nijednog dokaza, nema nijedne fotografije osim one sa 50 biznismena (tokom posete poljoprivrednom dobru Jovanjica) koji su se sami prijavili. Ili uzmite pare i idite tamo ili nemojte da držite predavanja gradjanima Srbije kako treba biti moralan“, rekla je Vasiljević.

Ona je na pitanje da li je trebalo prikazati u programu uživo fotografije žrtava kriminalnog klana Veljka Belivuka, kako je to uradio predsednik Srbije nakon sednice Nacionalnog saveta za bezbednost, rekla da „misli da je trebalo i moralo, da bi razbili tu priču da nema ništa iza hapšenja ekipe Veljka Belivuka“.

„Morali ste da pokažete ljudima sa čime se država suočava, da je to jeziva kriminalna grupa koja je morala biti zaustavljena“, kazala je Vasiljević i dodala da su tako gradjani Srbije mogli da se uvere da nije uhapšena navijačka grupa „koja se bori za tribine“.

Vasiljević: Srbija nije gledala boje zastava pri nabavci vakcine, i nikada nije bila deo test faze

 Savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević izjavila je danas da Srbija pri nabavci vakcina protiv korona virusa nije gledala „boje zastave“ tih vakcina, već zdravlje gradjana, zbog čega i ima četiri vrste vakcina.

Vasiljević je za televiziju Prva izjavila da je do danas ukupno vakcinisano 2.052.569 ljudi, i pozvala one koji su protiv vakcinacije da ne šire dezinformacije o tome, zato što se tako „igraju životima ljudi“.

Vasiljević je rekla da je na početku krize sa korona virusom Srbija uplatila novac u Kovaks program, da je uplaćen novac i za razvoj vakcine, ali da se okrenula nabavci vakcina iz drugih izvora zato što nije bilo konkretnih rokova kada bi iz tog programa stigle vakcine.

Ona je rekla da Srbija ni u jednom trenutku „nije bila deo test faze“, kao uslov za nabavku bilo koje vakcine protiv korona virusa.

Vasiljević je najavila da će „tim iz UAE doći u Srbiju i postaviće fabriku“ za proizvodnju vakcina protiv korona virusa, koja će možda biti u okviru postojećih kapaciteta, ili će biti izgradjena nova.

„Sledeće nedelje ćemo imati kompletnu sliku o tome“, rekla je Vasiljević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.