U trendu

VB: 4 od 1.000 revakcinisanih turista pozitivno pri povratku

LONDON – Samo četiri od 1.000 revakcinisanih putnika, koji se vraćaju sa letovanja u Veliku Britaniju, pozitivni su na korona virus, pokazalo je najnovije istrazivanje.

Brojke testiranja i dijagnostike kompanije „Sajnpost“ pokažuju da je 0,4 odsto potpuno vakcinisanih osoba koji su se vraćali krajem jula preko aerodroma u Veliku Britaniju imalo korona virus, preneo je „Independent.“

Osobe koje su primile samo jednu dozu su činle 0,8 odsto pozitivnih prilikom povratka, dok je kod nevakcinisanih ljudi zabeležen procenat od 1 do 1,2 odsto.

Podatke trenutno obrađuje ministarstvo zdravlja na čelu sa Sadžidom DŽavidom, ali se ovi rezultati u turističkoj industriji vide kao dokaz vakcinacionog uspeha.

Istraživanje „Sajnposta“ je pokazalo da je najrizičnije mesto za putnike Španija – osobe koje su se vratile iz Španije imale su procenat infekcija 0,7 odsto, odnosno jedan od 140 ljudi.

To je šest puta veća stopa infekcija nego kod turista koji su se vratili iz Francuske, koji su na 0,12 odsto, dok je kod turista koji su bili u Italiji zabeležena stopa infekcije od 0,06 odsto.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.