U trendu

Veterani FK Crvena zvezda primili treću dozu vakcine

BEOGRAD – Veterani FK Crvena zvezda primili su danas na Beogradskom sajmu treću dozu vakcine protiv korona virusa i pozvali sugrađane da se pridruže imunizaciji.

Sekciju veterana predvodio je predsednik kluba Svetozar Mijailović, a u njoj su bili legendarni asovi crveno-belih Jovan Aćimović, Miloš Šestić, Stanislav Karasi, Ratomir Dujković, Zdravko Borovnica i drugi.

„Mi moramo da budemo disciplinovani, jer sportisti su takvi, pa i kada je vakcinacija protiv korona virusa u pitanju“ rekao je Karasi.

„Navikli smo da radimo sve u interesu zdravlja i pozivam građane da obave ovu dužnost i potom budu publika na stadionu. Vakcinacija je gest solidarnosti i odgovornosti prema sebi i drugim ljudima“, poručuje Karasi.

Zajedno sa veteranima Crvene zvezde treću dozu vakcine primio je i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

„Želim pre svega da se zahvalim FK Crvena zvezda i sekciji veterana na odgovornom ponašanju u teškoj zdravstvenoj situaciji koja traje već godinu i po dana. Josh jednom apelujem na građane da poštuju preporuke zdravstvenih radnika i vakcinišu se“ rekao je Nikodijević.

Prema njegovim rečima, od početka imunizacije u Beogradu je prvom dozom vakcinisano 787.000 ljudi, sto je 58 posto građana, dok je drugom dozom vakcinisano 761.000 građanae, što i dalje nije dovoljno.

„Apelujemo na građane da dođu i vakcinishu se, imamo dovoljno vakcina svih proizvođača“, poručio je Nikodijević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.