U trendu

Više Amerikanaca odobrava Bajdenov rad kako virus usporava

VAŠINGTON – Rejting američkog predsednika Džozefa Bajdena poboljšao se u poslednjih nekoliko nedelja, prema istraživanju Rojters/Ipsosa, pošto je stopa infekcija korona virusom usporila.

Najnovije nacionalno ispitivanje javnog mnjenja, sprovedeno od 6. do 7. oktobra na Internetu na 1.005 odraslih ispitanika, pokazalo je da je 48 odsto odraslih u SAD podržava Bajdenov rad, što je za četiri procentna više u odnosu na slično istraživanje koje je sprovedeno sredinom septembra, navodi Rojters.

Istovremeno, 47 odsto ispitanika ne odobrava to što Bajden radi, što je za tri procenta manje u odnosu na septembarsko istraživanje.

Porast podrške predsednikovom radu povezan je sa nedavnim padom broja slučajeva kovid 19 u SAD, a Rojtersov izveštaj pokazuje da se u proseku svakog dana prijavi nešto više od 100.000 slučajeva, što je 40 odsto od najveće stope infekcija u januaru.

Rojters navodi da je Bajdenov položaj u američkoj javnosti isprepleten stanjem američke pandemije i da su mnogi glasači podržali njegovu predsedničku kandidaturu 2020. jer su smatrali da bi on bio bolji od bivšeg predsednika Donalda Trampa u izvlačenju zemlje iz zdravstvene krize.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.