Višković:Akcioni plan reformi do polovine februara

BANJALUKA – Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da će akcioni plan za sprovođenje programa ekonomskih reformi Republike Srpske do 2023. godine biti sačinjen najkasnije do polovine februara naredne godine.

Mnoge stvari koje ne pišu u dokumentu biće tretirane akcionim planom – rekao je Višković u Narodnoj skupštini u završnoj reči o Predlogu programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2021-2023. godina, preneo je sinoć RTRS.

„Dokument je rađen na način kako ga rade i ostale zemlje. Kada govorimo o privredi, očekujem da svi privrednici ispunjavaju zakonske obaveze,“ dodao je Višković.

Prema njegovim rečima, odloženo je poskupljenje struje za realni sektor do kraja juna naredne godine.

Višković je naglasio da je Republika Srpska u programu Kovaks sa još 80 zemalja i da je ispunila obaveze i uplatila novac za 400.000 vakcina protiv korona virusa.

„Dobio sam, kao i svi, informaciju da Federacija BiH nije ispunila obavezu i da je dovedena u pitanje nabavka vakcine. Izgleda da će neuplaćivanjem novca Federacija ugroziti i Republiku Srpsku koja je uplatila novac. Nažalost, to je BiH i okolnosti u kojima radimo i živimo,“ rekao je Višković.

On je napomenuo da u merama ekonomske politike nisu definisana davanja za demobilisane borce, nego u budžetu RS, gde je za ovu kategoriju predviđeno više od 242 miliona KM.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.