U trendu

Vlada zatvara sve osnovne škole u Londonu na dve nedelje

LONDON – Britanska vlada odlučila je da sve osnovne škole u Londonu zatvori tokom naredne dve nedelje kako bi sprečila širenje novog visokozaraznog soja korona virusa, saopštio je gradonačelnik prestonice Sadik Kan.

Vlada je konačno shvatila i promenila svoje mišljenje, napisao je na tviteru gradonačelnik Londona Sadik Kan i dodao da će sve škole u Londonu biti tretirane jednako i ostati zatvorene.

On se takođe zahvalio ministru za školske standarde Niku Gibu na njihovim konstruktivnim razgovorima u prethodna dva dana, prenosi Rojters.

Britanski ministar obrazovanja Gavin Vilijamson je u sredu predstavio plan o odlaganju otvaranja srednjih škola, koji predviđa da će većina osnovnih škola koju pohađaju deca mlađa od 11 godina biti otvorena na vreme u toku sledeće nedelje, nakon završetka božićnog raspusta.

Plan predviđa da osnovne škole ostanu zatvorene samo u onim oblastima najteže pogođenim pandemijom, što se odnosi i na neke delove Londona. Međutim, na ovu odluku su se žalile lokalne vlasti u nekim delovima zemlje u kojem je predviđeno otvaranje osnovnih škola.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.