Vukomanović: Putnicima i vraćanje novca ako im je let otkazan

BEOGRAD – Er Srbija je privremeno obustavila letove ka Italiji i Švajcarskoj zbog korona virusa, a u toj kompaniji kažu da je od danas putnicima na raspolaganju i mogućnost da im bude vraćen novac ako su njihovi letovi otkazani ili u narednom perioudu budu otkazani.

Nikola Vukomanović iz Er Srbije je za RTS rekao da je putnicima i do sada bila na raspolaganju mogućnost da promene datum putovanja ili destinaciju bez ikakve naplate, uz eventualno plaćanje razlike u ceni za datume za koje se naknadano opredele, a da im je od danas na raspolaganju i mogućnost da im bude vraćen novac ako su njihovi letovi otkazani.

„Tako da je na putnicima da se opredele da li hoće da im bude vraćen novac, da promene datum ili destinaciju putovanja“, rekao je Vukomanović.
Navodi da je nezahvalno prognozirati kada bi situacija mogla da se normalizuje, ali da su predstavnici Er Srbije u direktnoj, stalnoj komunikaciji s nadležnim službama, predstavnicima Ministarstva zdravlja, predstavnicima Svetske zdravstevne organizacije i Međunarodne zajednicom za vazdušni prevoz (IATA).

„U ovom je trenutku jako nezahvalno prognozirati. Naši avioni i naše kolege su spremne da onog trenutka kada se stvore uslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja sednu u avione i da ponovo lete ka destinacijama do kojih su i do sada leteli“, rekao je Vukomanović.

Naglasio je da je svakako najvažnija bezbednost putnika i posade aviona i da je to piroitet.
Avio-kompanija Er Srbija odlučila je da u narednom periodu dodatno reorganizuje saobraćaj i uskladi ga s novim okolnostima, a u skladu s današnjom odlukom Vlade Srbije da zabrani, odnosno ograniči ulazak u zemlju stranim državljanima koji dolaze iz Italije, Kine, Južne Koreje, Švajcarske i Irana.
Kompanija je postavila posebnu veb-stranicu(https://www.airserbia.com/sr_latin/informacije/letovi/list-otkazanih-letova) putem koje putnici mogu da se upoznaju sa trenutnim statusom njihovih letova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.