Zaposleni u US BiH vakcinisani u Srbiji

SARAJEVO – Ustavni sud BiH saopštio je danas da je u saradnji i uz podršku Ustavnog suda Srbije i drugih državnih institucija omogućio vakcinisanje svih svojih zaposlenih u Srbiji.

Hina piše da vakcinisanje stanovništva u BiH praktično još nije počelo jer osim simbolične količine ruske i nešto doniranih vakcina AstraZeneke ta zemlja, navodi se, još nije dobila ništa od vakcina iz programa Kovaks,niti je do sada uspela da ih obezbedi direktnim pregovorima od zapadnih proizvođača.

U saopštenju Ustavnog suda su precizirali da je vakcinisanje prvom dozom obavljeno 15. marta u bolnici u Užicu, a naknadno će na sličan način biti organizovano i vakcinisanje drugom dozom.

Uz zahvalnost institucijama Srbije, iz Ustavnog suda poručuju da su tu pomoć prihvatili „imajući u vidu epidemiološku situaciju u BiH izazvanu pandemijom korona virusa, uvažavajući upozorenja i preporuke epidemiološke struke, uzimajući u obzir procenu rizika za zdravlje zaposlenih, kao i potrebu osiguranja nesmetanog procesa rada Ustavnog suda BiH“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.