U trendu

Završene konsultacije dela Kriznog štaba i Vlade Srbije: Oštrije mere od sutra?

Konsultacije medicinskog dela Kriznog štaba i predstavnika Vlade Srbije završene su danas nakon više od sat i po, a kako saznaje „Blic“, izvesno je da će biti pooštrene mere za sprečavanje širenja korona virusa koje će se odnositi na naredne dane.

Prema prvim informacijama, tačna ograničenja, kao i na šta će se konkretno ona odnosi tim biće poznata sutra, prenosi „Blic“.

Članovi medicinskog dela Kriznog štaba i predstavnici Vlade Srbije sastali su se danas u 15.30 da bi doneli odluku o novim merama.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ranije danas je rekla da će se sastati s medicinskim delom Kriznog štaba i istakla da će mere protiv korona virusa morati da budu pooštrene.

„Sigurno ćemo morati da pooštrimo mere, ali videćemo šta je moguće da uradimo i šta je najpametnije da uradimo“, rekla je Brnabić u lazarevačkom selu Junkovac, odgovarajući na pitanja novinara hoće li biti pooštravanja mera.

Premijerka je navela da medicinski deo Kriznog štaba insistira na tome da se pooštre mere.

Navela je da razume zdravstvene radnike, ali da se mora razmišljati i o tome šta će doneti dodatne restrikcije u smislu dodatnog kršenja mera koje ne može da se kontroliše.

„Pokušavamo da nađemo balans i mislim da u tome uspevamo, jer i dalje imamo generalno dosta dobre pokazatelje i ekonomske i zdravstvene“, rekla je premijerka.

Juče i danas u Srbiji je, prema poslednjoj odluci Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa od petka, sve zatvoreno osim prodavnica sa prehrambenim proizvodima, apoteka i benzinskih pumpi.

Takođe je tada odlučeno da srednjoškolci i sledeće nedelje treba da nastave sa onlajn nastavom, a novina je da će im se od sutra u nastavi na daljinu pridružiti i učenici viših razreda osnovnih škola.

Prema aktuelnim merama, tokom radnih dana duže vreme nije bilo ograničenja, a ugostiteljskim objektima dozvoljeno je da rade do 20 časova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.