Zimski prsluci zdravstvenim radnicima u kovid ambulantama

BEOGRAD – Lekarima i medicinskom osoblju u kovid ambulantama širom Beograda danas je počela isporuka 150 zimskih prsluka koje je Grad Beograd obezbedio putem donacije.

Prsluci su namenjeni zdravstvenim radnicima koji rade u trijažnom delu kovid ustanova, obzirom na vremenske uslove i to da oni veći deo radnog vremena provode ispred zdravstvenih ustanova gde vrše trijažu pacijenata.

„To je bila incijativa nekoliko direktora zdravstvenih ustanova“, rekao je predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević i zahvalio donatoru – kompaniji „Sport Vision“.

Naveo je da se Grad Beograd od prvog dana epidemije korona virusa uključio, zajedno za Vladom Srbije, u borbu protiv tog virusa i pomoć, pre svega, zdravstvenom sistemu na teritoriji prestonice.

„Puno je mera i aktivnosti koje je Grad Beograd preduzeo od marta ove godine, uključujući pre svega pomoć domovima zdravlja, kliničko-bolničkim centrima i zavodima na teritoriji prestonice – snadbevanje medicinskom opremom i drugim potrebštinama koje su neophodne da se u vreme pandemije zdravstveni radnici što lakše izbore sa velikim brojem pacijenata“, rekao je Nikodijević.

Naveo je da su sve kovid ambulante na teritoriji Beograda opremljene privremenim objektima, medicinskom opremom, te podsetio da je u prvom talasu epidemije organizovan poseban linijski prevoz namenjen samo zdravstvenim radnicima.

Takođe, dodao je da je Grad osposobio „Štark arenu“ da bude privremena bolnica za lečenje obolelih od korone.

„Trudimo se da pratimo politiku Vlade Srbije i da u skladu sa našim zakonskim i finansijskim mogućnostima budemo deo zajedničkog sistema borbe protiv korona virusa“, rekao je Nikodijević.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je rekao da Grad nastavlja aktivno da učestvuje u borbi protiv Kovida 19.

„Do sada smo dali više od 10 miliona evra iz gradskog budžeta za zaštitnu opremu, pomoć, vanredni prevoz i nastavićemo da, u skladu sa mogućnostima, dajemo svoj doprinos“, rekao je Vesić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.