Zvezda „Moderne porodice“ najplaćenija glumica na svetu (foto)

Zvezda Moderne porodice Sofija Vergara je na vrhu Forbsove liste najplaćenijih glumica na svetu, predvodeći televizijske glumice u godini kad su bioskopi zapali u krizu, objavio je Forbes.

Vergara, koja je trenutno sudac u emisiji America’s Got Talent, zaradila je neverovatna 43 miliona dolara u poslednjih 12 meseci u platama i angažmanima, prenose mediji.

48-godišnja Kolumbijka zarađivala je 500.000 dolara po epizodi u poslednjoj sezoni Moderne porodice koja je prestala sa snimanjem početkom ove godine. Forbs je procenio da će zaraditi barem 10 miliona dolara po sezoni za AGT, jednu od najpopularnijih takmičarskih emisija u SAD-u.

Pandemija koronavirusa paralisala je Holivud, prisilivši zaustavljanje produkcija i zatvaranje bioskopa, te je snimanje mnogih visokobudžetnih filmova odgođeno. Oskarovka Anđelina na drugom je mestu Forbsove liste, s 35 miliona dolara.

Glumice koje najviše zarađuju na televiziji ili streaming servisima nalaze se na vrhu. Zvezda serije Wonder Woman, Gal Gadot, nalazi se na trećem mestu s 31 milion dolara, ali deo novca je zaradila u Netflixovom filmu Red Notice.

Ukupno  10 najplaćenijih glumica na svetu 2020. godine je zaradilo 254 miliona dolara u 12 meseci.

Deset najplaćenijih glumaca zaradilo je gotovo duplo više, gotovo 550 miliona dolara, u istom periodu. Tu listu prošli mesec je predvodio Dvejn „The Rock“ Džonson s 87,5 miliona dolara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.