U trendu

Dermatolog upozorava: Na ove delove tela ne nanosite parfem (video)

Dr Anješka Bližanovska, dermatolog iz Varšave, za svoje pratioce pripremila seriju videa pod naslovom „ono što dermatolog ne radi“. Među njima je bio i video o pravilnoj upotrebi parfema.

Dermatolog upozorava, prenosi najzena.rs, da se parfemi ne prskaju direktno na kožu – posebno oko dekoltea i vrata. Razlog je mogućnost razvoja poikiloderme, koja se manifestuje u prisustvu karakterističnih, veoma ružnih promena boje – od crvene do braon.

@dr_bli_wyjasnia

#perfumy nigdy na szyję i dekolt! #czegonierobic #dermatolog #chorobyskory #chorobaskóry #poradyeksperta #dc #przebarwienia #drbli #szyja #dekolt #ciekawostkanadziś #dermatologia #medycynaestetycznawarszawa #wellderm

♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show

Dr Bližanovska preporučuje prskanje parfema prvenstveno na odeću ili kosu. Tada sastojci sadržani u parfemu neće pasti direktno na kožu. Ovo je važno, jer ako dođe do poikiloderme, moraćemo da se pomirimo sa ne baš estetskim izgledom naše kože neko vreme

Takođe, nemojte nanositi losion poslije brijanja na kožu, koji može imati sličan efekat. Ako planirate da ostanete na suncu, dermatolozi preporučuju korišćenje kreme za sunčanje. U svakodnevnoj higijeni vredi koristiti hidratantne kreme i antioksidativni serum.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar