Pazite: Tokom seksa možete i da se – POVREDITE

Čuvajte se „nepromišljenih“ poteza sa svojim partnerom.

Kada je reč o seksu, mnogo puta smo bili u prilici da pročitamo koje sve koristi ima po zdravlje kada se sprovodi na odgovarajući način. Neke od tih koristi smo i sami osetili nebrojano puta, kao na primer, da popravlja raspoloženje. Apsolvirali smo: razloga da budemo seksualno aktivniji je mnogo, ali ipak treba da povedemo računa pre nego što se upustimo u intimne odnose, kako kasnije ne bismo iskusili negativne posledice.

Šta oštećuje vašu vaginu tokom seksa

Toliko smo fokusirani na užitak prilikom seksa da nismo ni svesni da postoje stvari koje mogu da nam naškode. Kao što smo več naglasili, vaša vagina najviše strada zbog nepromišljenih postupaka tokom seksualnog čina, tako da ne bi bilo loše da počnete da razmišljate i o ovom aspektu.

Nedostatak higijene

Nedostatak higijene kada se radi o rukama, jedan je od glavnih neprijatelja vagine. Na ovaj način, mogu se uneti brojne bakterije. Zato, pre seksualnog čina, operite ruke i vi i vaš partner. Obratite pažnju i na oralnu higijenu pre oralnog seksa, posebno ukoliko imate neku ranu ili povredu u ustima.

Šta ne spada u seksualne igračke

Mnoge žene koriste prehrambene namirnice za masturbiranje ili kao seksualne igračke. Ipak, ovako nešto nikako ne preporučujemo. Voće i povrće ne bi trebalo da koristiti kao pomagala u seksualnom činu. Većina sadrži pesticide, otrove koji mogu ozbiljno narušiti vaginalnu floru. Sigurni smo da ne želite da ugrozite zdravlje svoje vagine na ovaj način. Pored toga, deo voća ili povrća može se odlomiti i ostati unutar vagine, a da to i ne primetite. U tom slučaju, potrebna je hiruška intervencija. Nema potrebe da ovako komplikujete svoj život.

Oprezno sa namirnicama

Nastavljamo priču o namirnicama, koje se koriste kao erotska stimulacija. Nekim ljudima je fantazija da prekriju telo partnera otopljenom čokoladom ili šlagom. Zaista je stimulativno, slažemo se, ali ipak ne bi trebalo ove namirnice da koristite u intimnim regijama, ukoliko želite da izbegnete mogućnost pojave iritacije i infekcije.

Seksi igračke

Erotske igračke su idealne ukoliko želite da obogatite svoj seksualni život i učinite ga zanimljivim. Ipak, morate ih održavati na pravi način, Ukoliko su stare, oštećene ili nisu oprane na adekvatan način, mogu se pretvoriti u vašu noćnu moru.

Manjak lubrikacije

On je raspoložen za seks, vi ste takođe raspoloženi, ali vaša vagina ipak nije dovoljno vlažna iz nekog razloga. Prikočite. Imajte lubrikant uvek pri ruci i iskoristite ga ili produžite predigru, jer seks bez lubrikanta (prirodnog ili kupljenog) može fizički oštetiti nežnu sluzokožu vagine i prouzrokovati rane.

Previše sapuna

Vrlo je važno da održavate adekvatnu intimnu higijenu, pre i nakon seksa. Ipak, ovo ne znači da treba uvek da koristite sapun, jer sapuni i gelovi mogu narušiti vaginalnu floru. Zato je mnogo bolje da se perete samo vodom.

Seks bez zaštite

Ukoliko niste u stabilnoj vezi, seks bez kondoma je ogroman rizik po vaše zdravlje zbog ogromnog broja polno prenosivih bolesti, od kojih su neke i neizlečive.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.