Kada vam u životu sve krene nizbrdo, „pravilo 12“ biće vaš spas! (VIDEO)

Jednostavno pravilo 12 koje je osmislio dr Danijel Amen sugeriše da se loše stvari neminovno događaju, ali da ljutnju i frustraciju dopustimo sebi tek nakon što 13. stvar krene naopako.

Dr Danijel Amen iz SAD kaže da praktikuje svoje „pravilo 12“ kad god treba da se izbori sa teškim trenucima – ostaje miran kada 12 stvari „zaškripi“ tokom događaja kao što su odlazak na odmor ili selidba, a svoju ljutnju iskazuje tek nakon 13. stvari koja krene naopako.

On svojim pacijentima predlaže da usvoje to pravilo ili psihološki trik kako bi mogli da se ‘nose’ sa teškim stvarima koje se dešavaju tokom života i da ostanu ‘psihološki zdravi’ i ‘mentalno jaki’.

„Želim da pričam o pravilu 12, to je nešto čemu podučavam sve svoje pacijente – ono poštuje činjenicu da se loše stvari dešavaju, ali pomaže da budete okej sa tim“, rekao je dr Amen.

@docamen

Replying to @IHateThatGuy The rule of 12 (explained) – how will you practice it today?

♬ original sound – BrainMD

Rekao je da je na ideju došao tokom dvonedeljnog putovanja po Evropi na koji je otišao sa porodicom da proslavi rođendan svoje supruge „Računao sam na to da će 12 stvari poći naopako i neću se ljutiti, vikati ili postati kreten dok 13. stvar ne krene naopako“, objasnio je dr Amen „I zaista je šest stvari pošlo naopako i nisam se uopšte uznemirio.“

Dr Amen je rekao da na svom telefonu drži listu problema koji se pojavljuju kako bi ih pratio. „Što više poštujete činjenicu da se teške stvari dešavaju i da možete da se nosite sa tim, to ste psihički zdraviji“, rekao je.

Mnogi od preko dva miliona onlajn pratilaca dr Amena pohvalili su saveti rekli da će sami početi da pokušavaju da koriste pravilo 12.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.