Stresomanija (2)

Potpuno ste iscrpljeni, nervozni ili u panici? Smirite se. Mekoliko sati vežbanja, pravilna ishrana, čak i tuširanje – mogu promeniti vaš stav izazvan stresom. Dobar početak svakog dana daće vam zdravu osnovu i potporu za sve ono što vas očekuje. Misli su kreatori našeg ponašanja – zbog toga je dobro da se opredelite za pozitivne misli o sebi i o životu. Uz lepe i lake misli lakše ćete ublažiti stres. Neka jutro postane vaš omiljeni deo dana. Ono je ujedno i najbolje za pokretanje energije koja će vas do uveče držati u dobroj formi.
I bez obzira na to koje je doba dana u pitanju, ono što je u svakom slučaju veoma važno jeste to da vi budete gospodar svog vremena. I poslovnog i privatnog. Jer planiranje sopstvenog vremena pomaže u borbi protiv svakodnevnih briga. Tokom slobodnog vremena neophodno je da izdvojite barem pola sata za sebe svakoga dana. Ta zadovoljstva koja ćete sa uživanjem predvideti predstavljaće pokretačku snagu koja će vas voditi ka uspešnom ostvarenju ciljeva. Koje ćete aktivnosti izabrati za taj period svog slobodnog vremena – stvar je individualne procene. U biti, najbolje bi bilo da to budu one aktivnosti koje će vas relaksirati, poput čitanja, pisanja, slušanja muzike, razgovora sa prijateljima koje dugo niste imali prilike da sretnete…
Ono što se mora postaviti na prvo mesto kao prioritet koji će vam očuvati zdrav život jeste zauzimanje pozitivnog stava i prvilna usmerenost prema problemu. Uz pomoć te dve stavke rešavanje svakog problema biće mnogo lakše. Neće postati jednostavno, ali ćete barem biti fokusirani na ono što želite da otklonite iz svog života. I, naravno, uvek krenite od rešavanja manjih problema, da biste se kasnije, vremenom, posvetili onim suštinskom problemu koji vas muči već duže vreme. Svako sledeće prevazilaženje životnih zadataka uliće vam toliko potrebno samopouzdanje i, logično, dogodiće se to da se osećate bolje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.