U trendu

Audi A8 – nova generacija

Poznati Audijev slogan: "Napredak kroz tehniku", sada je dobio dodatno značenje. Naime, Audi je u Majamiju prikazao novu generaciju prestižne premijum, ali i sportske limuzine A8. To je model koji se može pohvaliti aluminijskom karoserijom, snažnim i vrlo efikasnim motorima, dodatno poboljšanim MMI operativnim sistemom, potpunim LED prednjim svetlima i elegantnom unutrašnjošću. Novi model narastao je u dužinu za čak 8,6 cm, pa sada ima ukupno 514 cm, dok je tu i izuzetna širina od 195 cm. Sistem za navigaciju MMI plus umrežen je na potpuno nov način, s naprednim sistemima za pomoć i sigurnost vozača.
Prati unapred zadatu rutu tokom vožnje i osigurava podatke za upravljačke jedinice automatskog menjača, prednjih svetala i ACC stop & go funkcije pokretanja i zaustavljanja vozila. Viši nivo inteligencije omogućuje tim sistemima prepoznavanje kompletnog scenarija i donošenje odluka za pomoć vozaču. Nova tehnologija uključuje sistem za bolju vidljivost noću s prepoznavanjem pešaka, Audi "pre sense" sistem za zaštitu, kao i prikaz ograničenja brzine. Još jedno napredno tehnološko rešenje u novom modelu Audi A8 su i potpuna LED svetla, koja koriste svetlosnoemitujuće diode za sve funkcije osvetljavanja.
Novi Audi A8 dolazi na tržište s dva osmocilindrična motora, po jednim benzinskim i dizel motorom, dok se kasnije očekuju još dva slabija trolitarska dizel agregata. Benzinski agregat je 4,2 FSI snage 372 KS, dok ljubitelje dizel agregata očekuje 4,2 TDI snage 350 KS. Slabiji dizelaši nudiće snagu od 250, odnosno 204 KS, s tim što bi najslabiji trebalo da troši samo osam litara na 100 kilometara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar