U trendu

Audi za sve puteve i terene

Krajem aprila poznati proizvođač iz Ingolstadt-a prikazao je na sajmu u Šangaju potpuno nov koncept vozila namenjenog svim putevima i uslovima kretanja. Bez obzira na tu namenu, nov koncept ne isključuje udobnost pri vožnji ovim automobilom, niti luksuz eksterijera i enterijera.
Novo vozilo Audi Cross Coupe quattro pripada kategoriji crossover vozila. Predstavlja kombinaciju sportskog automobila i luksuznog vozila sa četiri sedišta. Dizajn mu je prepoznatljiv – Audijev, sjajne srebrne boje, s velikim točkovima prečnika 20 inča, koji su neophodni za kretanje po raznovrsnim podlogama i terenima. Takvim uslovima kretanja prilagođen je i pokretni krov od platna, koji se otvara i zatvara jednostavnim pritiskom tastera na komandnoj tabli.
U znaku broja četiri je i TDI 2.0 motor, specijalno dizajniran i prilagođen ovom novom vozilu. On ima četiri cilindra, 204 konjskih snaga i obrtni moment 400 Nm. Prosečna potrošnja na 100 km mu je oko 5,9 litara. Realizovan je potpuno u skladu s ekološkim zahtevima za zaštitu životne sredine i ograničenjima u emisiji izduvnih gasova (primenjeni su Bluetic sistem i odgovarajući filtri za prečišćavanje).
Stabilnost ovog vozila neophodna je za predviđene uslove kretanja. Može se reći da je ona izuzetna, zahvaljujući mnogim novim tehnologijama – kvalitetnom oslanjanju, kočionom sistemu, visokim točkovima. Podešavanje sistema je elektronsko. Na taj način se podešava rad motora, menjača i ostalih mehaničkih komponenata. Pri tom se mogu odabrati tri načina rada – dynamic, sport i efficiency. Prioritet pri radu motora u svim tim slučajevima je njegova ekonomičnost.
Unutrašnji audio-video, kontrolni i upravljački sistemi modela Audi Cross Coupe quattro takođe zaslužuju punu pažnju. Displej za upravljanje tim uređajima osetljiv je na dodir. Vrlo je zanimljiva njegova podrška takozvanoj dual-view tehnologiji za prikazivanje posebnih slika za vozača i suvozača. Na taj način ostvaruje se bolja preglednost i mogućnost istovremenog gledanja različitih sadržaja. Podrazumeva se da vozač mora pratiti podatke o vožnji i saobraćaju, dok se suvozač može malo i zabaviti uz muziku (uz upotrebu slušalica) ili neki zanimljiv video sadržaj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar