Ekonomični Šveđanin: Volvo C30 Efficiency

Prva asocijacija na automobile švedske kompanije Volvo je slika grandioznog luksuznog automobila namenjenog korisnicima dubokih džepova (zbog njegove visoke cene i poprilično velike potrošnje). Međutim, takve asocijacije već dugo nisu realnost, jer Volvo proizvodi mnoge tipove automobila manjih dimenzija i sportskog dizajna. Pri tom se neprekidno trudi da u svim svojim modelima potrošnju goriva svede na najmanju meru. Upravo je ekonomičnost prioritet njegovog najnovijeg modela C30 Efficiency.
Volvo C30 Efficiency je napravljen po konceptu koji je po svemu usmeren ka ekonomičnosti. Pokreće ga 1,6-litarski turbo dizel agregat sa 105 konjskih snaga. Čitava konstrukcija je pažljivo izvedena kako bi što efikasnije doprinela smanjenoj potrošnji goriva. Točkovi su 16-inčni s novom vrstom guma smanjenog trenja, a i ostali delovi prilagođeni su aerodinamičnoj liniji – branik, spojleri, spušteno podvožje. Posebna pažnja posvećena je servo volanu i upravljanju motorom, kao i njegovom hlađenju. Na taj način je ostvarena vrlo ekonomična potrošnja od 4,5 litara goriva na 100 pređenih kilometara.
Radi što ekonomičnije vožnje, Volvo je razvio novu naprednu tehnologiju rada menjača pod nazivom Powershift. Ona se zasniva na paralelnom radu dve ručne transmisije koje kontrolišu dva posebna kvačila. Na taj način se pri prelasku s jedne brzine na drugu ne javlja prekid, već se prenos vrši gotovo trenutno. Prvi modeli Volvo C30, koji će se pojaviti u 2008. godini, neće imati ugrađenu tu tehnologiju, ali će se kasnije početi s ugradnjom. Pored ovog modela, ona će biti ugrađena i u modele Volvo S40 i Volvo V50. Svi ovi automobili imaće 2-litarski turbo dizel agregat, a ukupna potrošnja će na taj način biti smanjena za još 8 odsto.
Pored ekonomičnosti, prioritet Volvo-a je i ekologija. Na tom polju u ovoj kompaniji je mnogo urađeno na razvoju modela koji će za pogon koristiti biogorivo ili kombinaciju tečnog goriva i elektropogona (hibridna vozila). Zahvaljujući tim naporima, Volvo C30 Efficiency oslobađa manje od 120 grama ugljen-dioksida po pređenom kilometru. To je za osam odsto manje od prethodne varijante ovog modela, dok je potrošnja goriva smanjena za 0,4 litara po pređenom kilometru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.