U trendu

Ford uvodi pojaseve koji se naduvavaju

Automobilska kompanija Ford u svoje automobile uvodi nove pojaseve za vezivanje, koji će se automatski naduvavati, a namenjeni su prvenstveno putnicima na zadnjem sedištu. Ovi proizvodi trebalo bi da doprinesu smanjenju povreda putnika na zadnjim sedištima, gde se uglavnom nalaze deca i starije osobe.
Njihova osnovna prednost je u tome što povećavaju površinu ljudskog tela na koje se prenosi energija stvorena posle udara, i to za oko pet puta u odnosu na standardne pojaseve, čime se znatno smanjuje mogućnost povreda. Pojasevi se naduvavaju upotrebom hladnog, kompresovanog gasa, za razliku od vazdušnih jastuka, koje naduva toplina hemijske reakcije. Prilikom testiranja ustanovljeno je da su novi pojasevi udobniji za nošenje jer su mekši.
Novi pojasevi mogu se koristiti na svim vrstama dečijih sedišta, pa su u Fordu uvereni da će sve navedeno povećati upotrebu pojaseva za zadnja sedišta. Prvi model koji će biti opremljen novim pojasevima je sledeća generacija Fordovog SUV-a Explorer, koji na tržište izlazi ove godine, a zatim bi ova tehnologija trebalo da se proširi na većinu Fordovih modela.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar