U trendu

Hanc Harold Frencen

Hanc Harold Frencen (Heinz-Harald Frentzen) rođen je 18. maja 1967. godine u Mekengladbahu, u Nemačkoj. Jedan je od najiskusnijih vozača Formule 1. U najbržem cirkusu na svetu vozi od 1994. godine. Ne može se reći da je bio preterano uspešan u Formuli 1, ali je imao trenutke u kojima je blistao. Prvi Grand Prix vozio je u Interlagosu.

Najveći njegovi uspesi bila su dva treća mesta u konačnom plasmanu šampionata (1997. i 1999. godine) i tri pobede na velikim nagradama San Marina, Francuske i Italije. Godine 1997. bio je vicešampion, pošto da je Mihael Šumaher bio diskvalifikovan. Do sada se 17 puta penjao na pobednički podijum, a vozio je preko 150 trka. Vozio je za „Zauber“, „Vilijams Reno“, „Džordan“ i „Erouz“. Tokom 2001. i 2002. godine imao je veoma neprijatne situacije: na polovini sezone dobijao je otkaze. Uprkos tome, još uvek je aktivan i često zna da zablista na trkama.

Karijeru je počeo u kartingu 1981. godine koji je vozio tri sezone. Potom prelazi u Formulu Ford, a zatim i u Formulu Opel, u kojoj je osvojio šampionsku titulu. Do Formule 1 vozio je jednu sezonu u Formuli 3 i Formuli 3000.

Oženjen je i ima jedno dete. Sa porodicom živi u Mekengladbahu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.