U trendu

Kako da ujutro odledite auto bez muke, a ovaj trik sa strugaljkom malo ko zna (video)

Nije na odmet ponoviti nekoliko trikova koji će vam hladna jutra učiniti ugodnijim, jer ćete brže sesti u vozilo, uključiti grejanje i krenuti.

Na TikToku se pojavio video koji je mnoge začudio, jer u njemu žena pokazuje kako se zapravo koristi strugalica za led kojom čistimo vetrobransko staklo.

@xdizzylizzy10

♬ original sound – DizzyLiz

– Ovaj trik za struganje leda naučila sam na TikToku jutros u 6 sati jer nisam mogla spavati – rekla je Lizzy u videu.

U videu pokazuje kako jednom stranom struže po ledu, a potom je strugaljka okrenula na drugu stranu i led je brzo skinula sa stakla.

Videvši video, ljudi su u isto vreme bili i oduševljen i zbunjeni.

– ’17 godina sam vozač i ovo sam sad prvi put saznao’, prokomentarisao je neko.

‘- Ne mogu verovati da nisam znala za to.’, nadovezala se jedna žena.

Među komentarima uz njenu objavu našao se i ovaj savet: ‘Najvažniji savet je da uđete i upalite auto dok to radite. Pustite auto da se zagreje i odmaglite prozore kako biste bili spremni za vožnju’, prenosi Mirror.

Napravite domaći sprej za brzo odleđivanje

Vrlo je jednostavno. Radi se o tečnosti za odleđivanje kojom ćete ujutro poprskati zaleđena stakla, led će brzo omekšati i lako ćete ga ukloniti, bez mukotrpnog struganja.

U flašu  sa sprejom stavite jednu litru alkohola, decilitar vode i kašičicu deterdenta za pranje posuđa. Dobro promućkajte i to je to. Postoji još jedna varijanta – u boci s raspršivačem pomešajte alkohol i vodu u odnosu 2:1 (dve trećine alkohola i trećina vode).

Trik za lakše otvaranje vrata

Tu pomaže WD40. Ušpricajte ga u brave na automobilu i neće se zalediti preko noći. A želite li zaštititi vrata od zaleđivanja, da ih ujutro možete bez problema otvoriti, posegnite za nekom masnoćom. To može biti glicerin, vazelin, jestivo biljno ulje.

Pazite gde parkirate i zaštitite stakla

I mudro parkiranje spašava od jutarnjeg struganja leda s vozila. Imate li mogućnosti, parkirajte ga tako da prednji deo bude okrenut na istok i da ga ne zaklanjaju zgrade i kuće. Na taj način će prvo jutarnje sunce polako otapati led na vetrobranskom staklu pa ćete ujutro pre krenuti na posao.

I stavljanje kartona na stakla je odličan način prevencije stvaranja leda preko noći. Umesto kartona možete staviti i stari peškir.

Zaštitite brisače i retrovizore

Želite li da se brisači ne zalepe za zaleđena stakla, stavite na njih stare čarape. Ili, jednostavno ih dignite da ne stoje na staklu pa se neće ni zalepiti.

Spoljni retrovizori na automobilu neće se zalediti ako ih ‘zapakujete’ u plastične vrećice. Možete ih omotati i gumenom trakom, prenosi Mirror.

Napomena: Nije na odmet ponoviti – nikad, baš nikad zaleđena stakla ne zalivajte vrućom vodom jer mogu popucati, posebno ako već imaju manja oštećenja. Bolji izbor je mlaka voda koju na staklo možete da nanesete krpom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)