U trendu

Lancia Delta od juna u prodaji

Najava startovanja Lancia Delta-e početkom 2008. godine dobila je konkretnije parametre. Ovaj atraktivni automobil, s tradicijom vezanom za trkačke staze, pojaviće se na tržištu u junu ove godine. Pre toga imaće svoj debitantski nastup u martu, na predstojećem sajmu automobila u Ženevi.
Lancia Delta je definitivno potpuno spremna za svoj nastup. To je zapravo model najavljen za narednu, 2009. godinu, ali se po običaju u svetu automobilizma predstavlja i pojavljuje u prethodnoj godini. Do sledeće godine on će već steći zasluženu popularnost u onoj meri koliko korisnike bude zainteresovao svojim kvalitetima, a sasvim sigurno će i jedan od presudnih faktora biti njegova cena (za sada još uvek nepoznata).
Kvaliteti ovog modela, kako je najavljeno, neosporni su. U prilog tome ide i renome koje su prethodna izdanja ovog vozila već stekla. Nova Lancia Delta predstavlja četvrtu generaciju vozila pod tim brendom. Prvi model pod ovim imenom pojavio se 1979. godine na sajmu automobila u Frankfurtu, zatim je usledila druga generacija 1993. godine. Proizvodnja ovih modela trajala je do 1999. godine, kada je nastupila pauza od sedam godina. Lancia se ponovo vraća Delta-i 2006. godine predstavljanjem treće generacije na sajmu automobila u Parizu, a u ovoj godini nastupa i najnovija (četvrta) generacija.
Najnovija Lancia Delta pripada „hatchback“ modelima. Ona se znatno razlikuje od prvobitne orijentacije vozila pod ovim imenom, koje je bilo šampion WRC šampionata šest puta zaredom u periodu od 1987. do 1992. godine. Napravljena je na istoj platformi kao Fiat-ov model Bravo. Odlikuje se sjajnim dizajnom i solidnim performansama. Ima dužinu 4,5 metara i međuosovinsko rastojanje 2,7 metara. Biće ponuđena s agregatima u benzinskoj i dizel varijanti sa snagom koja će se kretati od 120 do 200 konjskih snaga. Za sve ostale podatke očigledno ćemo morati da sačekamo prvo zvanično predstavljanje u Ženevi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.