U trendu

Lexus LFA

Najsnažniji, bolje rečeno, najbrutalniji Lexus koji možete kupiti – LFA (sa paketom opreme Nurburgring) koštaće čak 445.000 dolara. Računica je vrlo jasna. Na osnovni model (375.000 dolara) dodate Nurburgring paket (70.000 dolara) i dobijate sumu o kojoj većina ne može ni da sanja. Podrazumeva se da je verovatnoća da se vozite u njemu jednaka verovatnoći da ćete baš vi biti prvi čovek koji je sleteo na Mars.
Da stvar bude što dalja od običnog čoveka, za svaku dodatnu stavku debelo se plaća. Ukoliko želite svoj primerak u mat crnoj boji, moraćete da doplatite još 20.000 zelenih novčanica. Da ne ispadne da se sve plaća, treba reći da se obična crna, narandžasta i bela boja ne naplaćuju dodatno. Ovaj automobil bi se mogao okarakterisati kao japanski atleta s duhom nemačke najbolje trkačke staze. Kao rezulatat dobijate 562 KS, koje potiču od 4,8-litarskog V10 agregata.
Još malo fenomenalnih brojeva. Za promenu stepena prenosa potrebno je samo 0,15 sekundi, to jest 0,05 sekundi brže od standardnog modela. Tu su još i unapređeno sportsko vešanje, zatim crni mrežasti točkovi, kao i veliki spojleri napred i krilasti pozadi. Da ograničenjima tu ne bude kraj, ovaj automobil će moći da vozi samo 50 srećnika, jer je upravo to ukupan broj primeraka u kojem će se proizvoditi ovaj Lexus LFA specijalne serije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar