Mazda 2 1.3 CE Plus

U martu prošle godine, kada je predstavljena, nova Mazda 2 je dvostruko iznenadila. Od modela prve generacije iz 2002. godine kraća je za četiri i niža za sedam centimetara, a pri tome je olakšana za čak 95 kilograma. Okretnost, živahnost i umerena potrošnja iznenađujuća su svojstva osnovnog benzinskog agregata od 75 KS, što je zasluga male mase automobila i srazmerno velike zapremine motora.
Kod ovog modela primenjena je strategija downsizing-a, taktika koja je suprotna trendovima hvatanja dužine od četiri metra i povećanja mase automobila. Uprkos tome, nisu izgubljene odlike gradskog, a ujedno i dovoljno udobnog i sigurnog automobila. Prostora ne fali, samo je prtljažnik ostao na prosečnih, ali ne i razočaravajućih 250 litara. Kupci su nagradili takav pristup, pa je "mazda 2", izgledom šarmantna, a načinom izrade japanski pedantna, postala drugi najprodavaniji mali Japanac, iza modela Toyota Swift. Jasno, pri tome ne treba zanemariti poznatu Mazdinu reputaciju visoke pouzdanosti i dugovečnosti prilikom izrade automobila.
Laka gradnja učinila je i osnovni, aluminijumski benzinski motor 1.3 sa 75 KS sasvim pristojnim agregatom za ovaj automobil. Toliko lepršavosti i živahnosti uz umerenu potrošnju sigurno niko nije očekivao od osnovnog motora u ponudi. Naravno, ovaj agregat nije sportista, ali se lako zavrti bez preterane buke, dovoljno je elastičan i dobrih performansi, pa racionalan vozač nema čemu da prigovori. Kao i svi Mazdini modeli, i "dvojka" je podatna u vožnji, pri čemu ne krije talent za dinamično, okretno i uzbudljivo prelaženje kilometara. Donji deo automobila je čvrst i kompaktan, kočnice su uverljive, upravljač direktan, a menjač precizan, s odlično postavljenom kožnom ručicom kratkog hoda.
Pošto je uživanje voziti malu "mazdu 2" i s osnovnim motorom, postavlja se pitanje svrsishodnosti skuplje verzije s motorom od 86 KS. Umesto toga, pametnije je odabrati najbogatiji paket opreme CE Plus, s klimom, kožnim upravljačem, radiom i svim ostalim elementima, kojima se postiže znatno prijatniji osećaj u vožnji. Veća zamerka ide jedino na račun jeftine plastike u inače prijatnom kokpitu. Kome nije do opreme, "mazdu 2" 1.3 CE Plus iz salona može odvesti i za 10.990 evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.