U trendu

„Noć skokova“ u Beogradu

Spektakl "Noć skokova" ("Night of the jumps"), svetsko prvenstvo u ekstremnim moto-skokovima, održava se 27. septembra u Beogradskoj areni. Vatreni okršaj motorima spada u najekstremnije sportove u svetu, a motociklisti, među kojima su većina svetski šampioni, pružaju senzacionalni doživljaj koji je, samo u Evropi, dosad videlo oko 700.000 posetilaca.
Motociklisti, popularni "letači velikog srca", takmiče se na neravnim terenima u sportskim dvoranama. Najbolji "borci" na svetu podižu adrenalin publici u borilačkim arenama pokazujući svu veštinu i sposobnost u oštroj borbi "čovek na čoveka". Njihovi skokovi slobodnog stila dostižu visine i do 12 metara, a motociklisti lete od prepreke do prepreke i po 40 metara u daljinu.
Na spektaklu "Noć skokova" publika će imati priliku da vidi tri vrste FMX disciplina: freestyle, highest air i whip contest. "Freestyle" je disciplina u kojoj vozač za određeno vreme treba sudijama da pokaže što je moguće više trikova. "Double up" je poslednji trik koji se boduje dvostruko, a oni koji budu posetili ovu moto predstavu prepoznaće ga po tome što tada sudije iz svoje kabine uključe žuto rotirajuće svetlo na terenu. Potom slede neverovatni trikovi. "Highest air" je disciplina u kojoj se ocenjuje ko najviše skoči, a "Whip contest" je takmičenje u zabacivanju zadnjeg kraja motora. To je jedan od najprostijih trikova, ali i jedan od trikova sa stilom. Dakle, ocenjuje se stil, način i samo zabacivanje.
Neki trikovi ovih smelih motorista nose i zanimljiva imena: Kiss of Death (Poljubac smrti), McMetz, Hart Attack (Srčani napad), Cordova, Saran Wrap, Stripper, Rock Solid (Čvrst kao stena), Nac-Nac, Death body (Telo smrti). Trikovi su, u stvari, dobili imena po ideji vozača koji su ih prvi izveli ili po vozačevoj poziciji u skoku.
Putujuće svetsko prvenstvo "Night of the jumps" obišlo je Srbiju, Austriju, Francusku, Nemačku, Italiju, Španiju, Švajcarsku, Portugal, Rusiju i Poljsku. U 2007. godini održano je oko 15 spektakularnih akrobacija na motorima, a pored Evrope "Noć skokova" videli su u Južnoj Americi, Aziji, na Bliskom istoku, u pacifičkom regionu, Australiji, Japanu, istočnoevropskim zemljama.
Ulaznice po cenama od 1.500, 1.700, 1.900, 2.200 i 2.400 dinara u prodaji su na dobro poznatim mestima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar