U trendu

Opet muke: Polovnjaci ne mogu da se registruju

Građani koji moraju da registruju uvezena vozila, i slične poslove za koje su im neophodna rešenja Agencije za bezbednost saobraćaja, ponovo ne mogu to da učine.

Naime, v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmini Milošević ponovo je istekao mandat, s obzirom na to da ju je Vlada Srbije imenovala od 31. jula za vršioca dužnosti na period od najduže tri meseca. Taj period istekao je krajem oktobra.

Ovakve zakonske prepreke mesecima otežavaju građanima da obave poslove neophodne za korišćenje automobila u skladu sa zakonom. Mnogi danima pokušavaju da dođu do informacije kako je moguće da se dozvoli da vršiocu dužnosti istekne mandat, a da niko ništa ne učini povodom toga, prenosi 021.

Prošlog puta kada je došlo do isteka v.d. statusa direktorki, nastao je vakuum period od čak tri nedelje. Potpis iz Agencije potreban je ne samo za registrovanje polovnog automobila iz uvoza, već i za ispitivanje vozila sa ugrađenim uređajem za plin ili metan.

Još uvek nije zakazana nova, 29. sednica Vlade Srbije, na kojoj će se naći i određena kadrovska rešenja. Samim tim, nije poznato ni da li će se na dnevnom redu naći produžavanje v.d. statusa dosadašnjoj direktorki ABS.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)