U trendu

Rekordna 2016. godina za Reno

Francuski proizvođac automobila Reno saopštio je danas da je uknjižio rekordnu 2016. godinu, dodajući da neće izdvojiti nikakva rezervisanja za potencijalne nepovoljne finansijske posledice vezane za istragu o emisji gasova iz dizel automobila.

Reno, koji je sada postao najveći francuski proizvođač automobila po prodaji, naveo je u saopštenju da je dobit u 2016. skočila za gotovo 20 odsto, podstaknuta snažnom prodajom, prenosi agencija AFP.

Neto profit je povećan za 19,7 procenata, na 3,54 milijarde evra prošle godine, na temelju rasta prihoda od 13,1 odsto, na 51,2 milijarde evra.

Kompanija pripisuje dobre rezultate skoku prodaje od 13,3 odsto brendova Dačija i Smasung Motors iz sastava grupe Reno, na 3,18 miliona vozila širom sveta.

Dok nemački div Folksvagen još sabira troškove neviđenog skandala vezanog za varanje na testovima o emisiji gasova, poznatog kao „dizelgejt“, koji je do srži potresao tu nemačku industriju, slične optužbe se sada najavljuju i protiv drugih proizvođača automobila, među kojima su i italijansko-američki gigant Fijat Krajsler i francuski Reno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.