U trendu

Segway u crvenoj boji Ferrari-ja

Specijalno izdanje električnog skutera Segway u crvenoj boji i sa značkom konja koji se propinje poslužiće Ferrari-ju u novoj reklamnoj kampanji. Korist će, svakako, biti obostrana. Kompanija Segway će značkom brenda Ferrari ukrasiti svoje skutere i privući još više zainteresovanih kupaca.
O brendu Ferrari-ja nema se šta dodati. To je ime koje asocira na vrhunski automobilizam po kvalitetu i atraktivnosti. Segway je od Ferrari-ja mnogo manje poznata i mnogo mlađa kompanija. Nastala je 2003. godine, kada je Din Kejmen (Dean Kamen) izmislio novo vozilo – električni skuter, izuzetno pokretljiv i fleksibilan. Idealan je za kretanje u zatvorenom prostoru (za transport ljudi ili tereta), ali i na otvorenom (u gradskoj saobraćajnoj gužvi).
Segway koji se na tržištu pojavio sa znakom Ferrari-ja nosi punu oznaku Segway PT i2 Ferrari Limited Edition. Ovo specijalno izdanje ne razlikije se po karakteristikama i performansama od standardnog. Jedina razlika je u dizajnu. Napaja se litijum-jonskim baterijama, čije jedno punjenje omogućava vožnju na rastojanju od 24 milje (38 km).
Segway je savršen spoj zanimljivog oblika, funkcionalnosti i zabave. Pri kretanju vozač ne mora da čini nikakav napor. On jednostavno treba da stane na odgovarajuće postolje i osloni se na volan. Vozilo se kreće u vertikalnom položaju, a pravac kretanja određuje vozač tako što se nagne na odgovarajuću stranu.
Vozilo se može kretati u svim pravcima i obrtati u mestu. Radi održanja u uspravnom položaju i manipulisanja pri kretanju koristi se više ugrađenih žiroskopa i senzora. Segway sa znakom Ferrari-ja ponaša se na potpuno isti način. Međutim, njegova cena je znatno veća od cene standardnih Segway-a i iznosi nešto više od 7.000 evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar