U trendu

Supersportski Ninja iz Kawasaki-ja

Japanski Kawasaki se već dokazao svojim atraktivnim supersportskim motociklima. Na sajmu dvotočkaša u Parizu (Paris Moto Bike Show 2007) održanom u oktobru ove godine on je prikazao nekoliko svojih najnovijih modela. Među njima najviše pažnje privlači supersportski model ZX 10-R Ninja.
Novi Ninja potvrđuje poziciju Kawasaki-ja kao jednog od najaktuelnijih proizvođača sportskih motocikala. Pored provereno atraktivnog dizajna, ovaj model krasi snaga i izražena ergonomija. Spoljni izgled je naglašeno agresivan, oštrih linija, s podignutim zadnjim delom u obliku repa. S desne strane je neobična izduvna cev (lonac), a gume su proverenog kvaliteta – Pirelli Diablo. U odnosu na prethodne modele ove serije, ZX R-10 je manji i ima dimenzije u rangu modela zapremine 750 centimetara kubnih (iako pripada kategoriji motocikala sa 1000 kubika).
Dimenzije ovog modela su 206,5 x 70,6 x 113 cm, a težina 175 kg. Proizvodi se u četiri atraktivne boje – jarkozelenoj, crnoj, žutoj i bež. Za njegovu realizaciju primenjene su najnovije savremene tehnologije, od kojih Kawasaki posebno ističe kvalitet i značaj svoje tehnologije paljenja (KIMS – Kawasaki Ignition Management System). Transmisija ovog modela je šestostepena, a agregat četvorocilindrični s tečnim hlađenjem. Poznati brendovi stoje i iza kočionog sistema (Tokico) i ogibljenja (Kayaba).
Ni kod prethodnih modela ove serije Kawasaki nije štedeo na snazi motora, pa ni ovaj model ne predstavlja izuzetak. Snaga motora je zadivljujuća – 179 konjskih snaga, što je za šest konjskih snaga više od prethodnog modela – ZX-10s. Ona se ostvaruje pri brzini od 11.500 obrtaja u minuti, a maksimalna brzina koju ZX 10-R Ninja dostiže iznosi 184 milja na čas (oko 300 km/h). Vrhunske performanse, atraktivan dizajn i supersportske karakteristike ovog modela imaju i svoju cenu, a ona u ovom slučaju iznosi oko 11.500 dolara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (4)