U trendu

U ovim zemljama bićete kažnjeni ako vozite u zimskoj jakni

S dolaskom zime, stižu i dani u kojima će se sve češće izlaziti u zimskim jaknama, a ako se u zimskoj jakni sedne u automobil i tako vozi, u delu evropskih zemalja za takav način vožnje prete i kazne.

Takva je situacija u Španiji, gde se zbog vožnje u zimskoj jakni može dobiti do 200 evra kazne, a razlog leži u problemima koji nastaju dok se vozi u takvoj odeći – s obzirom na to da zimske jakne ograničavaju mogućnost pokreta i reakcije, prenosi dnevno.hr.

Tu su i drugi problemi, s opasnostima koje vrebaju. Na to upozoravaju testovi Nemačkog autokluba, prenosi HAK, jer postoji realna opasnost da za vreme vožnje jakna onemogućuje pravilno korištenje pojasa dok se vozi.

Pazi se i na šalove i rukavice

U Španiji, recimo, pazi se i na šalove i rukavice koji takođe mogu negativno da utiču na vožnju, a jedan portal iz Velike Britanije, iz tamošnjeg Bournemoutha, takođe piše o kaznama koje prete, a one mogu biti i jako visoke.

Spominje se i do 5.000 britanskih funti potencijalne kazne za pristupnika, što je oko 5.800 evra.

Pazi se na sprečavanje mogućih nesreća, kako piše Daily Echo iz Bournemoutha, donoseći da pravilo govori o “obući i odeći koji neće negativno da utiče na kontrolu nad vozilom”.

Michael Bourne, stručnjak na direktorskoj poziciji u tamošnjem udruženju za gume i za održavanje vozila, za portal u Velikoj Britaniji objasnio je na šta da se pazi.

“Vožnja dok je čovek obučen tako da to utiče na njegovu vožnju može dovesti do nesreće”, rekao je, a naveo je i da zbog toga vozač može biti kažnjen u iznosu koji doseže skoro 5.800 evra i s tri negativna boda.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar