Za najjeftiniji novi auto u Jugoslaviji bilo je potrebno 19 plata, evo kako je danas

Cene i novih i poslovnih automobila drastično su skočile, pa se neretko čuju upoređivanja sa davnim vremenima i tvrdnje o tome kako se nekad bolje živelo. Sudeći po podacima, statistika i utisak nisu nikad bili različitiji.

O tome govore i podaci o broju prosečnih plata koje su bile potrebne za kupovinu novih najjeftinijih automobila u vreme bivše Jugoslavije i danas.

19 plata za „peglicu“, tri radna veka za Mercedes

Za početak se vraćamo u zadnje trenutke bivše države kad je novi automobil još uvek bio luksuz koji se kupovao na metre. Zastavina vozila su na tadašnjim jugoslovenskim putevima bila u apsolutnoj većini, a samo retki mogli su doći do nekog novog automobila sa Zapada.

Najjeftiniji Zastavin model bio je Yugo 45 Koral, a na tržištu je bio drugi najjeftiniji model. Za Yugo je trebalo izdvojiti tadašnjih 30 prosečnih plata, a pritom je kupac na svoj primerak čekao mesecima. Naravnom ako je hteo određenu boju, to se plaćalo ispod pulta s bar 100 nemačkih maraka.

Spomenimo i najjeftiniji auto na jugoslovenskom tržištu. Bio je to Fiat 126 poznatiji u nas kao „peglica“. Za ovaj automobilčić morali ste da izdvojite 19 plata, prenosi Index.

Novi milenijum i novi standardi

Pomerimo li se na vremenskoj skali za petnaestak godina, dolazimo u vreme velikih prodajnih akcija. Priču je započeo Reno s otkupom starih automobila, a tada je Clio bio apsolutni hit. Vratimo li se u 2004. godinu, kad je Auto klub istraživao tržište novih automobila, bestseler je bio upravo Clio.

Neuporedivo napredniji od spomenutog Yuga, ali još uvek bez danas uobičajene opreme poput klima-uređaja koštao je oko 9200 evra. Prevedeno u tadašnje prosečne plate, to ispada da se za Clio moralo izdvojiti 17 prosečnih plata, skoro dvostruko „manje“ nego pred kraj 1980-th za spomenutu 45-icu.

Današnja situacija

U poslednje dve godine automobili su drastično poskupeli. Dovoljno je pogledati aktualne cenovnike i videti da na prste jedne ruke možete izbrojati automobile jeftinije od 15.000 evra.

Pogledamo li novi Clio koji je u međuvremenu narastao na nivo da može biti sasvim solidan porodični automobil, sada startnog modela ima cenu od 16.790 evra. Međutim, to je samo 65 KS koja je slabija čak i od malog Clija od pre 15-ak godina za koji se radilo godinu i po.

Zato smo izabrali Clio TCE 90 Evolution, čija je cena 19.180 evra, što je dvostruko više u odnosu na primer spomenutu 2004. godinu. Stavimo li u odnos prosečnu mesečnu isplaćenu platu u Srbiji za jun u iznosu od 730 evra, ispada da je danas za jedan solidan automobil potrebno izdvojiti 26 prosečnih plata.

Naravno, mogli smo izabrati i jeftini automobil poput Dacije Sandero koja stoji 15.590 evra, a s kojom bi mnogi bili i te kako zadovoljni. U tom slučaju govorimo o nešto više od 21 prosečne plate.

Zato vas nakon svih ovih podataka pitamo jesu li nam danas novi automobili doista dostupniji ili to važi samo za uži krug onih koji mogu dohvatiti pristojan iznos plate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.