U trendu

Znate li čemu služi čep na vratima automobila? Vrlo je važan

Automobili imaju niz dodataka za koje mnogi vozači i ne znaju.

Konstrukcije automobila su od početka optimizovane kako bi se što bolje nosile sa uslovima u kojima će se odvijati njihovo korišćenje, kao i sa standardima koje propisuju državni organi. Auto mora biti pouzdan i siguran, a mora i da traje.

Kada je reč o poslednjem, od najveće pomoći su brojna konstruktivna rešenja koja će omogućiti da automobil traje. Kada je u pitanju lim, najvažnija je borba protiv korozije. Pošto podrazumeva stvaranje suvog okruženja koje je manje agresivno, karoserija ima veliki broj odvodnih kanala. Takođe se nalaze u vratima, što znači da će u donjem delu biti otvori za odvod nagomilane tečnosti.

Posle jake kiše ili posete autoperionici, voda će se nakupiti u vratima. Jednostavnim potezom ćete je izbaciti. Na automobilima koji nemaju stalno dostupne otvore potrebno je ukloniti čep i pustiti da voda koja se nakupila u odvodnom kanalu izađe.

Ispod šoferšajbne i prtljažnika nalaze se isti kanali, koji se često začepljuju, što može izazvati brojne probleme, prenosi Index.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.