U trendu

Gej (homoseksualci)

Važna napomena tiče se seksualne različitosti, prezicnije, jedne prilično brojne grupacije najčešće zvane „gej“, što je opšteprihvaćeni izraz za homoseksualce (pored termina homoseksualac, naravno).

Kao i u slučaju ostalih manjina, i ovde se mogu čuti mnogobrojni, i to ne blagi, pežorativi: „peder“, „pešak“, „peško“ i tome slično. Izbegavajte sve to: kao što je već rečeno, vi ćete ispasti arogantni, površni, nepotrebno agresivni. I još jednom da ponovimo: u bilo kojoj situaciji gde dođete u kontakt sa homoseksualcima, nemojte zauzimati izveštačeni, zabrinuti ili odbrambeni stav, ili se stavljati „na njihovu stranu“, argumentima poput „mnogi gejovi su poznati umetnici!“, ili „poznajem jednog geja, to je sjajan tip!“, „i homoseksualci treba da nađu svoje mesto u društvu“. Ove opaske znače da vam nije baš svejedno i da se ne osećate autentičnim. Zapitajte se zašto.

Ako vam se desi da vam se udvara gej a vi to niste, najispravniji je stav blage odlučnosti (recite otvoreno, ali sa osmehom, da imate drugačiji ukus) i diskrecije (ne prepričavajte svima taj „bizarni“ događaj: svima se dešava da se zaljube). Ili pak, ako se radi o upornom udvaranju, pokažite ravnodušnost kao gotovo uvek u tim situacijama.

Ako ste gej: budite diskretni, nemojte da vam to bude povod za egzibicionizam ili hvalisanje. Nemojte se odnositi prema heteroseksualcima (koji nisu gej) sa ironičnom superiornošću („ne znaš šta propuštaš!“). Pre ili kasnije ćete se smučiti ljudima oko sebe.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike