U trendu

Najpopularnija imena za decu u Srbiji u 2021. godini

Koje ime sa ove liste biste vi odabrali za devojčicu, a koje za dečaka?

Odabir imena buduće bebe roditelji u Srbiji odavno ne prepuštaju kumovima, kako je to nekada nalagala tradicija, već o tome odlučuju sami.

Ako je suditi po listi imena koja će biti najpopularnija u 2021. godini, u porodilištima širom Srbije na svet će najčešće dolaziti devojčice po imenu Mia i dečaci koji će nositi ime Relja.

Budući roditelji izjasnili su se da će se, ukoliko dobiju devojčicu, najčešće opredeljivati za kratka imena. Mia je na vrhu liste, a za njom slede Ema, Mila, Ela, Lara, Lina, Sofija, Hana, Ana, Lea i Natalija.

Kad je reč o dečacima, najpopularnija imena u 2021. biće, osim Relje, još i Mateo, Noa, Emil, Leon, Teo, Matija, Filip, Nikola, Danijel i Luka.

Trend davanja stranih imena deci u Srbiji ne jenjava. Ali, uprkos tome, najčešće žensko ime u Srbiji je Milica, a najčešće muško Dragan, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.

I dok je Milica morala da se izbori za povratak na tron na kom je bila pre Drugog svetskog rata, pa je opet „zagospodarila“ na vrhu liste devedesetih, Dragan je „svrgnuo“ Slobodana sa liste najčešćih muških imena pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka i još se nalazi na vrhu.

Kako vam se dopadaju imena za decu koja će biti najpopularnija u 2021. u Srbiji?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.