U trendu

Najpopularnije ime u Berlinu – Muhamed

Muhamed je bio najpopularnije ime za novorođene dečake u Berlinu prošle godine, prenosi londonski „Dejli mejl“ pozivajući se na nemački „Bild“.

Udruženje za nemački jezik otkrilo je da se ime Muhamed nalazi među deset najpopularnijih imena u čak šest nemačkih saveznih pokrajina, preneo je Klix.ba.

Pored popularnosti u Berlinu, ovo ime arapskog porekla našlo se na vrhu liste i u Hamburgu, Severnoj Rajni-Vestfaliji, Sarlandu i Hesenu. Kada je reč o Nemačkoj u celini, ime Muhamed našlo se na 24. mestu.

Muhamed je ime koje je u Berlinu skočilo sa šestog na prvo mesto kao najpopularnije ime za dečake, i nalazi se ispred Luja i Emila, a direktorka Udruženja za nemački jezik Andrea Evels je ranije povezala porast popularnosti ovog imena s talasom imigracije.

Evelsova je prošle godine istakla da bi ovo ime moglo ući u top deset najpopularnijih imena za bebe u zemlji do 2021. ili 2022. godine.

Podsećamo da je više od milion migranata s Bliskog istoka i iz Severne Afrike ušlo u Nemačku otkako je Angela Merkel otvorila vrata zemlje 2015. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar