U trendu

Roditelji ćerki dali neobično ime – razlog je potpuno neverovatan

Anonimni roditelji iz Švajcarske odlučili su da svojoj tek rođenoj ćerki daju ime Twifia po internet operateru, a kako bi u zamenu imali besplatan internet 18 godina.

Bračni par koji je nedavno dobio bebu prihvatio je ponudu internet operatera da dete nazovu po njima i zauzvrat dobiju besplatan internet dok devojčica ne napuni 18 godina.

Švajcarski  operater Twifi tu ponudu je objavio na svojoj veb stranici, navodeći da će roditelji koji svojim mališanima daju ime Twifius (za dečake) i Twifia (za devojčice) besplatno surfovati internetom dok njihovo dete ne postane punoletno.

„Jednostavno pošaljite fotografiju krštenice svog deteta. Nakon provjere, Twifi će vam dati 18 godina besplatnog interneta“, stoji u oglasu.

A jedan 30-godišnji par, koji je odlučio da ostane anoniman, navodno je prihvatio ponudu kompanije te je svojoj devojčici dao ime Twifia.

Roditelji, koji su svojoj devojčici dali ime Twifia kao srednje ime, rekli su da će novac koji bi inače potrošili na internet, staviti na štedni račun svoje ćerke i nadaju se da će joj kupiti automobil kada bude punoletna, piše Ladbible.

„Što sam duže razmišljao o tome, to je ime postajalo sve bolje i tada je dobilo svoj šarm.’ Iako je njegova supruga u početku oklevala, priznala je da joj je ime sve lepše što ga češće izgovara, dodao je tata.

Par je ime stavilo na krštenicu svoje ćerke, iza dva druga imena. Zbog ove odluke nailazili su na osude, ali bilo je i onih koji su na „njihovoj strani“.

„Želimo da ostanemo anonimni jer  ne želimo da se pravdamo pred drugima. Jer optužba da smo prodali ime našeg deteta jako nas pogađa. I malo se stidimo zbog toga“, ispričali su.

Šef Twifija Filip Foš obvezao se da plati njihov internet čak i ako njegova kompanija propadne. Dodao je da je Twifijeva ponuda i dalje otvorena za druge nove roditelje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.