U trendu

Adligat osnovao Klub prijateljstva Srbije i Malezije

BEOGRAD – Udruženje Adligat i Ambasada Malezije u Beogradu osnovali su Klub prijateljstva Srbije i Malezije, a tim povodom održan je svečani prijem u Adligatu, tokom kojeg se pedesetak ljudi, prijatelja i poštovalaca Malezije, učlanilo u ovaj Klub.

Otpravnik poslova Malezije Nik Adi Arman poklonio je originalan, autentičan štit kao i luk i pakovanje strela ručne izrade autohtonih plemena glavoseča sa Bornea.

U udruženju Adligat nalazi se posebna Zbirka Malezije sa publikacijama i predmetima iz ove daleke zemlje.

Stotinak publikacija čini najveću specijalizovanu zbirku malezijane u Jugoistočnoj Evropi.

Zbirka će, uz podršku ambasade i institucija iz Malezije, biti uvećana sa ciljem da postane reprezentativan i važan centar za informisanje o Maleziji u ovom delu sveta.

„Saradnja na polju kulture, umetnosti, nauke, sporta, ekonomije što je naš cilj. Povezivanje ljudi, povezivanje pojedinaca i institucija, izgradnja mosta između naših naroda koji ćemo svi mi rado prelaziti, zadovoljno sa strane posmatrati. To je cilj ovog Kluba“, kazao je Viktor Lazić predsednik Kluba i predsednik Udruženja Adligat.

On je dodao da će sve aktivnosti realizovati zajedno s ambasadom, navodeći da su u planu prevod antologije modernih malezijskih pisaca na srpski jezik i, eventualno, dovođenje nekog od značajnih malezijskih književnika u Srbiju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.