Bajaga uz orkestar i hor održao koncert za pamćenje

BEOGRAD – Bajaga i Instruktori su sinoć, u rasprodatom Centru „Sava“ u Beogradu, zajedno sa orkestrom „Beogradski solisti“ i horom „Lola“, priredili publici, tokom više od dva i po sata, doživljaj za pamćenje, i na fantastičan način počeli proslavu 35 godina postojanja benda.

Pesme iz svih faza karijere zasjale su pod dirigentskom palicom maestra Vojkana Borisavljevića.

Uz nezaobilazne, najveće hitove benda, program je, za ovu priliku, osvežen numerama koje poslednjih godina nisu redovne na repertoaru, a pogodne su za izvođenje u ovakvim, raskošnim aranžmanima.

Upravo su dve takve pesme, „Još te volim“ i „Zmaj od Noćaja“, poslužile kao sjajan uvod u jedinstveno muzičko putešestvije od 1984. do danas.

Svaka numera je na adekvatan način propraćena omotom albuma na kojem je snimljena.

Aktuelni album „U sali lom“ predstavljen je naslovnom pesmom, zatim baladom „Bilo bi lako“ i žestokom „Može da te ubije grom“.

Zaljubljenike u najraniju fazu rada obradovali su „Mali slonovi“, a na oduševljenje posetilaca svih generacija, nizala su se iznenađenja poput „442 do Beograda“, „Bam, bam, bam“, „Daljina, dim i prašina“, „Ruža vetrova“, „Rimljani“, a pravu žurku su napravili nepogrešivi koncertni aduti „Lepa Janja, ribareva kći“, „Vesela pesma“, „Sa druge strane jastuka“…

Svetleo je Centar „Sava“ uz „Zažmuri“, što je uveliko tradicija kad se zasvira vanvremenska balada, na koju je savršeno legao „Ruski voz“.

Sopran Nataša Tasić pokazala je, u punoj meri, raskoš svog glasa u „Buđenju ranog proleća“, a finiš nije mogao da prođe bez velikih hitova – „Plavi safir“, „Ti se ljubiš“ i „Moji drugovi“.

Za samu završnicu zvaničnog dela izvedena je „Što ne može niko, možeš ti“. Na bis su su se prvo vratili Bajaga i Saša Lokner za „Otkada tebe volim“, da bi im se ostatak grupe pridružio u „Tišini“.

Publici ni to nije bilo dosta, pa je na drugom bisu, posle gromoglasnih ovacija kojima je pozdravila bend, dobila i „Tamaru“ i „Gore, dole“.

Drugi koncert, u istoj postavci i na istom mestu, zakazan je za večeras, a treći i četvrti su na programu u nedelju, osmog, i ponedeljak, 9. decembra.

(Tanjug)

Napišite komentar